AUTHENTIEKE YOGA MEDITATIE VAN DE
Himalaya Yoga Meditatie Traditie

Himalaya Logo Nederland | Stichting Himalaya Yoga | Tiel, Nederland

Yoga Rotterdam

Cursussen Yoga Meditatie


Twee Locaties:

De Nieuwe Gaffel
Gaffelstraat 63A
3014 RC Rotterdam                                            

 Centrum DJOJ
 Antony Duyklaan 5–7
 3051 HA Rotterdam

Ontdek wat yoga werkelijk is

Bevorder je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid!

LESTIJDEN

 

Locatie De Nieuwe Gaffel

IEDERE MAANDAGAVOND
18:30 – 20:00
docent Hanneke Hollander

 

Locatie Centrum DJOJ

IN WEEKENDEN
10:00 tot 17:00
 docent Wendy Compeer

Yoga lessen bij opleiding AyurYoga in Rotterdam
 Zie Yoga Breda


GLOBALE INHOUD VAN DE YOGALES

 

Op deze yogalessen is iedereen welkom, of je nu jong bent of ouder, lenig of weinig soepel, een beginnende of gevorderde yoga-beoefenaar.

De opbouw van de les is volgens de Himalaya Yoga Meditatie Traditie. We beginnen met centreren en aandacht voor de ademhaling. Dan bereiden we het lichaam voor met oefeningen die de gewrichten versoepelen en de klieren, die zorgen voor verwijdering van afvalstoffen, stimuleren. De dynamische zonnegroet laat de energie door het lichaam stromen. In de serie asanas wordt elke oefening wat langer aangehouden en is verstilling belangrijk. We sluiten af met een liggende ontspannings- oefening, een ademhalingsoefening en meditatie.

Tijdens de les is er aandacht voor iedereen en worden indien nodig oefeningen aangepast aan wat jij op dat moment nodig hebt, wat het beste bij jou en jouw lichaam en geest past. Zo heeft deze yoga een grote therapeutische waarde.

 

 


INHOUD VAN EEN YOGALES

IN-HET-KORT

 Meditatie voor mentale en emotionele rust
Diepe ontspanning om stress te overwinnen
Subtiele Hatha Yoga voor vitaliteit en energie
Adem- en energiebeheersing voor rust en balans
Mindfulness ten grondslag aan alle 8 stappen van Yoga


Ervaren docenten
Beoefening, Begeleiding, Uitleg
Ervaringsgericht

Docenten

Hanneke Hollander

De Nieuwe Gaffel

Wendy Compeer

Centrum DJOJ

INFORMATIE EN AANMELDEN

Om aan te melden klik op aanmelden.
Voor meer informatie: hanneke.hollander@live.com


Wetenschappelijk onderzoek naar yoga en de therapeutische effecten ervan wijzen uit dat meditatie spanning vermindert en mensen vitaal houdt. De verschillende yogatechnieken, stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij en het dagelijks leven. Je leert invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel. Het effect is ontspanning van lichaam en geest, zodat ontspanning, door de dag heen, onder alle omstandigheden ontstaat. Yogabeoefening is een zeer effectief middel tegen stress en de gevolgen ervan. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan. Yoga heeft een preventieve werking m.b.t. ziekten. Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar de kern van je bestaan en jezelf, op alle niveaus. Andere gunstige effecten hebben betrekking op, onder andere, je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid, concentratievermogen, geheugen, creativiteit, intuïtie, geestelijk evenwicht.

Yogawetenschap houdt zich bezig met het lichaam, de ademhaling, de geest, de ziel en ook het universum. Zij is zowel praktisch als theoretisch.