Cursussen Yoga Meditatie Oss-Macharen

Authentieke Yoga meditatie van de
Himalaya Traditie


Oss-Macharen | Stichting Himalaya Yoga | Tiel, Nederland

.

Ontdek wat Yoga werkelijk is

Zie de brochure (< klik hier) voor de complete cursusinformatie


Lesdagen en Tijden

Maandag & Woensdag

Locatie:
Dharma Yoga,
Macharen 19.00 – 21.00 uur

Elke Volle Maan van 21.00 tot 22.00 uur:
Gezamenlijke meditatie (gratis) – data op aanvraag

Donderdag

Locatie:
Vivaan,Oss
13.00 – 15.00 uur 19:00 – 21.00 uur


Om aan te melden klik op aanmelden


INHOUD

Meditatie voor mentale en emotionele rust Diepe ontspanning om stress te overwinnen Subtiele Hatha Yoga voor vitaliteit en energie Adem- en energiebeheersing voor rust en balans

Ervaren docent
Beoefening, Begeleiding, Uitleg
Ervaringsgericht


Docent

Sandra Hernandez Martinez


Wetenschappelijk onderzoek naar yoga en de therapeutische effecten ervan wijzen uit dat meditatie spanning vermindert en mensen vitaal houdt. De verschillende yogatechnieken, stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij en het dagelijks leven. Je leert invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel. Het effect is ontspanning van lichaam en geest, zodat ontspanning, door de dag heen, onder alle omstandigheden ontstaat. Yogabeoefening is een zeer effectief middel tegen stress en de gevolgen ervan. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan. Yoga heeft een preventieve werking m.b.t. ziekten. Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar de kern van je bestaan en jezelf, op alle niveaus. Andere gunstige effecten hebben betrekking op, onder andere, je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid, concentratievermogen, geheugen, creativiteit, intuïtie, geestelijk evenwicht.

Yogawetenschap houdt zich bezig met het lichaam, de ademhaling, de geest, de ziel en ook het universum. Zij is zowel praktisch als theoretisch.