Authentieke yoga meditatie van de Himalaya Traditie in Delft


Ontdek wat yoga werkelijk is

Bevorder je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid!

Volg een proefles
Voor beginners en gevorderden 


Online les

Maandagochtend
van 10 tot 11.15 uur

Woensdagavond
van 20 tot 21.15 uur

Naast de groepssessies geeft Marjan ook individueel les. Dat kan op locatie of bij je thuis, individueel of in een groep. Het kan gaan om reguliere yogalessen volgens de Himalaya Traditie, yoga op maat, ademtraining en/of ontspanningsoefeningen.


Wat leer je?

Meditatie voor mentale en emotionele rust
Diepe ontspanning om stress te overwinnen
Subtiele hatha yoga voor vitaliteit en energie
Adem- en energiebeheersing voor rust en balans
Mindfulness ten grondslag aan alle 8 stappen van yoga


Ervaren Docent

Beoefening, begeleiding, ervaringsgerichte uitleg

Marjan Overgaag


Wetenschappelijk onderzoek naar yoga en de therapeutische effecten ervan wijzen uit dat meditatie spanning vermindert en mensen vitaal houdt. De verschillende yogatechnieken, stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij en het dagelijks leven. Je leert invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel. Het effect is ontspanning van lichaam en geest, zodat ontspanning, door de dag heen, onder alle omstandigheden ontstaat. Yogabeoefening is een zeer effectief middel tegen stress en de gevolgen ervan. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan. Yoga heeft een preventieve werking m.b.t. ziekten. Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar de kern van je bestaan en jezelf, op alle niveaus. Andere gunstige effecten hebben betrekking op, onder andere, je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid, concentratievermogen, geheugen, creativiteit, intuïtie, geestelijk evenwicht.

Yogawetenschap houdt zich bezig met het lichaam, de ademhaling, de geest, de ziel en ook het universum. Zij is zowel praktisch als theoretisch.