Marjan Overgaag

Marjan beoefent al tientallen jaren yoga. Ze is internationaal gecertificeerd yogadocent (HYT-TTP 600) van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie.

Ze heeft afgelopen jaren verschillende workshops en retraites met senior teachers uit de Himalaya Traditie gevolgd. Bijvoorbeeld, ‘Yoga and holistic health’ van Pandit Stoma, ‘Emotions: friend or foe?’ van Swami Nitya, ‘From mind to consciousness’ door Swami Ma Tripurashakti Bharati, en ‘Enjoy yoga on a deeper level’ door Swami Tat Sat Bharati.

Ook heeft Marjan cursussen gevolgd in o.m. anatomie en fysiologie, thai chi en energetische meditatie. In haar yogastudio in Schipluiden deelt zij haar kennis en ervaring: “Op het pad van yoga raak je niet uitgestudeerd; dat wat ik weet is niet meer dan een druppel in de oceaan, maar ik vind het mooi om door te kunnen geven aan anderen, zodat zij ook de positieve effecten van yoga kunnen ervaren. Als deelnemers na een yogasessie ontspannen naar huis gaan, stemt me dat dankbaar.”

Marjan heeft een achtergrond in de journalistiek en communicatie en werkt als online communicatieadviseur en stemacteur. Daarnaast helpt ze de stichting Kuychi, die geld inzamelt om kansarme kinderen in Peru een betere toekomst te geven. En is ze voorlezer bij de stichting Dedicon, die informatie toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking.