Marjan Overgaag

Marjan is internationaal gecertificeerd yogadocent (HYT-TTP 600) van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Naast raja yoga geeft Marjan ook Ayurvedische yoga. Ze is verder geschoold in stoelyoga, bewegen voor ouderen en energetische meditatie.

Momenteel volgt Marjan de 4-jarige opleiding Ayurveda Practitioner Studies in Amsterdam en geeft ze Ayurvedische adviezen op het gebied van voeding en levensstijl. Uiteraard hoort yoga daarbij. In haar yogasessies deelt zij haar kennis en ervaring: “Op het pad van yoga raak je niet uitgestudeerd; dat wat ik weet is niet meer dan een druppel in de oceaan, maar ik vind het mooi om door te kunnen geven aan anderen, zodat zij ook de positieve effecten van yoga kunnen ervaren. Als deelnemers na een yogasessie ontspannen naar huis gaan, stemt me dat dankbaar.”

Workshops en retraites

Marjan raakt niet uitgeleerd op het pad van de yoga. Een greep uit de workshops en retraites die ze volgde bij senior teachers uit de Himalaya Traditie: ‘Yoga and holistic health’ van Pandit Stoma, ‘Emotions: friend or foe?’ van Swami Nitya, ‘From mind to consciousness’ door Swami Ma Tripurashakti Bharati, en ‘Enjoy yoga on a deeper level’ door Swami Tat Sat Bharati. 

Communicatieachtergrond

Marjan heeft een achtergrond in de journalistiek en communicatie en werkt als online communicatieadviseur en stemacteur. Naast haar studie is ze ambassadeur bij de stichting Kuychi, die geld inzamelt om kansarme kinderen in Peru een betere toekomst te geven. En is ze voorlezer bij de stichting Dedicon, die informatie toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking.