Ook dit jaar, 2023, is het weer mogelijk op ieder moment de Opleiding tot Yogadocent (HYT-TTP NL) te gaan volgen. Dus inschrijving vanaf nu!

Start: ieder moment in 2023

Dit is een unieke kans om yogadocent – en een guide of people – te worden in deze authentieke, 5000 jaar oude yogatraditie.

Vanaf nu is er de mogelijkheid je aan te melden door gebruik te maken van het inschrijfformulier dat je aantreft op www.yogadocent.com .

Inschrijven geeft geen directe verplichting, al lijkt dat zo. Na verzending van het ingevulde formulier ontvang je een uitnodiging voor een informatie-/intakegesprek. Pas na dit gesprek wordt een definitieve beslissing genomen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

(1) voor hen die ten minste twee jaar yoga beoefend hebben en een gekwalificeerd yogadocentschap nastreven in de authentieke

Himalaya Yoga Meditatie Traditie.

(2) voor yogadocenten die zich willen ‘omscholen’ en/of zich verder willen verdiepen in de yogawetenschap.

Advies

Mocht je nog geen bekendheid hebben met de yoga van de Himalaya Traditie, dan raden wij aan een aantal lessen te volgen bij een van onze gecertificeerde docenten, die je vindt op www.himalaya-yoga.nl.

Wat houdt de opleiding precies in?

Deze opleiding tot yogadocent is de Nederlandse/Vlaamse – en ook Nederlandstalige – versie van de internationale docentenopleiding van AHYMSIN (Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International), India, ook wel aangeduid met TTP, wat staat voor Teacher Transformation Programme.

De website www.yogadocent.com geeft al een goed beeld van de opleiding. Mocht je hier vragen over hebben, meer uitgebreide informatie wensen, of verder willen overleggen, aarzel niet te mailen of te bellen.

Voor een nog beter begrip, lees de nu volgende aanbeveling die Swami Veda Bharati schreef voor de Nederlandse TTP.

Swami Veda Bharati introduceert de opleiding

Dear Yoga Teachers and Students,

It is my pleasure to introduce to you the Continuing Intensive Studies and Yoga Teacher Training Programme of the Himalayan Yoga Tradition in the Netherlands. It is a multifaceted and complete training of Yoga Meditation as taught by Swami Rama of the Himalayas. This programme has been designed to pass on the essential principles and practices of the Tradition, which fosters personal development on all levels. For the aspiring as well as the experienced teacher, the programme presents all aspects of yoga/meditation in a spiritually inspiring context.

This unique program of ongoing spiritual guidance and home study is for anyone who seriously seeks self-transformation in this lifetime. By drawing from the ancient wisdom of sages such as Patanjali, Shankara, Swatmarama and Swami Rama, students will develop philosophies and skills, which can be applied to workplace situations, personal relationships, and mental and emotional conditions, also in the western context. The practical, experiential approach to teacher training encourages students to incorporate these skills into their daily lives.

The Netherlands has a deep and long-term connection with the Himalayan Tradition. The Dutch teachers are thoroughly trained and educated in India in the practical and philosophical aspects of Yoga Meditation and are internationally certified to teach and maintain the high quality of the teachings of the Himalayan Tradition. These teachers are eminently capable of guiding students in their transformation process.

The Dutch Teacher Training Programme is supported by the teaching staff of our ashram in India. Our international teachers will visit the Netherlands regularly for workshops, retreats, guidance and general support.

I would personally like to invite you to participate in the programme, which includes a comprehensive roster of classes in subtle hatha yoga, pranayama, meditation and other facets of yoga science and philosophy with a highly qualified teaching staff. I invite and encourage you to join in for silence, introspection, and training in the highest levels of Patanjali’s practices of yoga.

With love and blessings,

handtekening

“We train people to be not merely teachers of classes, but guides of people.”

Swami Veda Bharati

Stichting Himalaya Yoga Nederland

(Himalayan Yoga Netherlands Foundation)

Opleiding tot Yogadocent in de Himalaya Yoga Meditatie Traditie

affiliated AHYMSIN centre
www.yogadocent.com & www.himaya-yoga.nl
Tel: 0344 619589 Mob: 0657150308