Hanneke Hollander

Altijd al heb ik van bewegen gehouden: jarenlang heb ik veel gezwommen, gewandeld en aan ki-training gedaan (met basisoefeningen van aikido en meditatie). In 1998 ben ik, na een tweetal reizen door India, begonnen met yoga. Het heeft me daarna nooit meer losgelaten. Na een aantal jaren kreeg ik het verlangen om mijn yoga- en meditatiebeoefening meer verdieping te geven en ging ik op zoek.

Ik kwam uit bij de Himalaya Yoga Meditatie Traditie en ben in 2015 begonnen met de yoga-opleiding. Sinds 2018 geef ik yogales waarbij iedereen welkom is.

De yoga-opleiding heeft mijn kijk op yoga drastisch veranderd. Van gerichtheid op een soepel lichaam staat nu concentratie, verfijning van de ademhaling, een kalme mind en meditatie centraal. Het lichaam is nog steeds soepel, maar dat is eerder een fijne bijkomstigheid.

In mijn dagelijks leven heb ik een drukke baan bij een architectenbureau. Door de continue deadlines vormt dit nogal een contrast met het geven van yogales. Maar dat maakt het nou net zo interessant. Mij helpt yoga om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, waardoor het gemakkelijker is om met stress en werkdruk om te gaan. Deze ervaring deel ik graag met iedereen die zin heeft om met yoga te beginnen.