Wendy Compeer

Wat mij fascineert en wat ik zie als een doel van mijn leven, is om (mensen te helpen) rust en stilte te bereiken. Daarvoor is yoga en meditatie natuurlijk een heel goede manier. Nadat ik in 1996 Yogalessen ben gaan volgen was voor mij heel snel duidelijk dat Yoga mijn pad is. Ik ben toen een 4-jarige Raja Yoga docenten opleiding gaan volgen en heb vele reizen naar India gemaakt.

 Na deze opleiding heb ik nog veel andere vormen van yoga op mijn pad gekregen. Op dit moment ben ik met de opleiding bezig van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, en heb inmiddels, in India, het z.g. 500-uurs diploma behaald – onderdeel van Level 3 – en kan ik mij gediplomeerd 500-uurs yogadocent van de HYT noemen.

Het eerste doel van de Traditie is om inzicht te verwerven over wie men is, zijn ware aard te ontdekken en te kennen. In de Traditie is er een verdieping op alle niveaus, zoals de kennis, stilte en de adem. De Himalaya traditie kent een parampara, een lijn van meesters die deze traditie doorgeven en verrijken. Ik zie er naar uit op mijn beurt mijn ervaringen te mogen delen.

In 2007 ben ik begonnen met lesgeven, eerst aan vrienden en daarna in het bedrijf waar ik toen werkte als project manager, in samenwerking met ‘ziekte verzuim’. Ook heb ik lesgegeven voor de GGZ en bij een universiteit aan jongeren van 17 jaar, wat ik super leuk vond. Vanaf dat ik in Brabant woon, 2009, geef ik met veel plezier op verschillende plekken wekelijks les aan beginners tot gevorderden.