AUTHENTIEKE YOGA MEDITATIE  
Himalaya Yoga Meditatie Traditie

Himalayan Institute Voorburg

Van Halewijnplein 14
2274 VC Voorburg


Docent: Heleen Rodenhuis

INDIVIDUELE ONDERSTEUNING EN/OF BEGELEIDING

Heleen heeft meer dan 20 jaar ervaring als yogadocente en zij wil nu graag vanuit kennis en liefde voor onze traditie haar ervaringen delen met een ieder die het nodig heeft. 

Heleen biedt persoonlijke ondersteuning en/of begeleiding niet alleen voor beginners op het yogapad, maar ook voor yogastudenten in opleiding en afgestudeerden. 

De yoga traditie van het Himalayan Institute is gebaseerd op filosofische en praktische richtlijnen en oefeningen en op het leren en bevorderen van harmonie van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid in alle lagen van het bewustzijn: 

-ademhaling
-diepe ontspanning
-controle over je gedachten, emoties en zintuigen 
-meditatie/japa/silence


Zijn bepaalde stappen op je yogapad niet helemaal duidelijk of wens je meer verdieping, neem dan contact op! 

Wil je een afspraak maken, heb je vragen of wens je meer informatie? 
Klik op Contact of bel met 06-22414683. Wetenschappelijk onderzoek naar yoga en de therapeutische effecten ervan wijzen uit dat meditatie spanning vermindert en mensen vitaal houdt. De verschillende yogatechnieken, stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij en het dagelijks leven. Je leert invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel. Het effect is ontspanning van lichaam en geest, zodat ontspanning, door de dag heen, onder alle omstandigheden ontstaat. Yogabeoefening is een zeer effectief middel tegen stress en de gevolgen ervan. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan. Yoga heeft een preventieve werking m.b.t. ziekten. Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar de kern van je bestaan en jezelf, op alle niveaus. Andere gunstige effecten hebben betrekking op, onder andere, je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid, concentratievermogen, geheugen, creativiteit, intuïtie, geestelijk evenwicht.

Yogawetenschap houdt zich bezig met het lichaam, de ademhaling, de geest, de ziel en ook het universum. Zij is zowel praktisch als theoretisch.