Vinod Sommandas

Na deelname aan een tv-uitzending over yoga, was het mij kristalhelder: ik wilde een yogadocentenopleiding volgen om, in eerste instantie, de kennis voorbij het fysieke menselijke lichaam zelf te ervaren en te ontdekken.
Bij de 5000 jaar oude Himalaya Yoga Meditatie Traditie heb ik gevonden waar ik op zoek naar was..

De Yoga van deze Traditie, met Raja Yoga als basis,  biedt grote diepgang op het gebied van yoga anatomie & fysiologie, sadhana, pranayama, relaxatie, psychologie, filosofie, meditatie en lesmethodologie.

Ik zie het als een persoonlijke missie deze eeuwenoude kennis en ervaring van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie te delen met anderen. Op deze wijze zou ik mensen willen ondersteunen en begeleiden om in balans te komen. De Traditie biedt alle tools voor het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid en van zelfontplooiing.

De opleiding tot yogadocent in de Himalaya Traditie ben ik gestart in 2016. Inmiddels ben ik een gekwalificeerd docent en geef ik les volgens de principes van de Himalaya Traditie.

In mijn dagelijks leven ben ik wetenschapper met een master in Medische Biologie, en na het behalen van mijn doctorstitel in de Immunologie heb ik mij toegelegd op de ontwikkeling van vaccins tegen kanker en infectieziekten.

In 2015 ben ik begonnen met een adviesbureau voor persoonlijke ontwikkeling dat helpt het dagelijkse psychische en lichamelijk welzijn van mensen te verbeteren. Ik combineer daarbij kennis en ervaring van de Westerse medische wetenschap met de eeuwenoude kennis van de Indiase Vedanta filosofie en de Yoga van de Himalaya Traditie.