Romy van der Pool

Inmiddels is het 35 jaar geleden dat ik begon met verschillende vormen van yoga. Dit jaar vier ik het 25-jarig jubileum van mijn Yoga Meditatie Praktijk. Ik ben opgeleid vanuit meerdere tradities; uiteindelijk bleek de Himalaya Yoga Meditatie Traditie de meest ‘werkzame’, die enorm blijft voeden en vervullen.

Daarom verdiep ik mij graag verder met mijn studenten/cursisten en woon ik regelmatig Stilte retraites en bijscholingen bij van deze authentieke traditie. Meerdere cursisten van mij zijn inmiddels zo enthousiast geworden dat ze dagelijks Yoga Meditatie practiseren en genieten van de uitwerking ervan op hun leven.

Mijn man René Stahn en ik leven als op een “vredig eilandje” in Drenthe. Op 1 hectare bouwden we Centrum Samavihara (bet. o.a. woonplaats van zuivere trilling) en plantten er 1000 bomen. Met mooi weer wordt er ook wel Himalaya Yoga Meditatie buiten gegeven bij ‘het leliemeertje’. Alles heeft een werking: de moes- en kruidentuin, de IJslandse paarden – de hele natuur, die zich hier krachtige laat ervaren.

Mijn cursisten, die veelal van wat verder weg komen, ontvangen langere lessen van ruim een uur. Dit maakt de wekelijkse reis naar ons centrum de moeite waard.