Roel Terwijn

Vanaf jonge leeftijd heeft Roel belangstelling voor spiritualiteit en vragen als: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat brengt mij hier?’ Indirect kwam hij met elementen van de yoga-filosofie in contact vanaf zijn twaalfde. Via zijn vader leerde hij over energiekanalen, reflexzones, het effect van de mind op spieren en emoties. In 1992, ’93 en ’94 volgde hij meerdere trainingen in de toegepaste kinesiologie.

Roel is van huis-uit maatschappelijk werker. Hij heeft daarna sociale wetenschappen gestudeerd. Na gewerkt te hebben als maatschappelijk werker, docent en trainer/consultant werkt hij tegenwoordig als directeur-bestuurder van een welzijnsorganisatie, een organisatie die werkt voor kwetsbare mensen in de samenleving. In 2010 kwam Roel in contact met principes uit Tantra en de Vedanta. Zijn ervaringen hiermee bracht hem in 2017 in contact met de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, waar hij momenteel de opleiding tot yoga-docent volgt bij Stichting Himalaya Yoga Nederland.
Als docent hanteert Roel het motto ‘practice what you preach’, één van de basisuitgangspunten voor docenten in de Himalaya Yoga Traditie.