Marloes Vervaet

De behoefte om meer van de achtergronden van yoga te kennen, zonder de pretentie te hebben deze te kunnen begrijpen, was al jaren aanwezig toen ik in 2006 met een basisopleiding tot yogadocent begon. Aansluitend volgde ik (een deel van) de meditatieopleiding aan hetzelfde opleidingsinstituut.

 Verschillende trainingen in Nederland en België volgden. In 2012 startte ik met (een deel van) de meesteropleiding bij Stg. Raja-Yoga Nederland. In hetzelfde jaar nam ik afscheid van mijn baan in de publieke sector om me meer toe te leggen op mijn eigen beoefening en me ook professioneel met yoga bezig te houden.

Met het intensiveren van mijn beoefening liep ik tegen de grenzen van mijn lichaam op. Nu heb ik in de aloude ayurveda, het ‘broertje’ van yoga, aanwijzingen gevonden voor een gezonde en passende levensstijl. Beide tradities komen voort uit hetzelfde Vedische ‘gezin’ en sluiten qua visie en aanpak naadloos op elkaar aan, en ik besloot een vierjarige opleiding tot ayurveda practitioner te volgen. Dit combineert prima met de meerjarige internationale docentenopleiding van de Himalaya Traditie (AHYMSIN). Voor deze laatste opleiding reis ik twee maal per jaar af naar het Mekka van de yoga, Rishikesh, India. Hier ben ik in 2013 geïnitieerd in de traditie van de Himalaya yogi’s en heb ik in november 2014 het 200-uurs certificaat behaald.

De combinatie van een eigen beoefening met het lesgeven en het adviseren bevalt me uitstekend! Het maakt dat ik mezelf kan blijven uitdagen en ontwikkelen. Mogelijk dien ik daarbij als bron van inspiratie voor anderen. Het hoogst haalbare is dat ik bijdraag aan een wereld waarin liefde voor jezelf en alles wat leeft centraal staat. Want daar geloof ik in!