Mark Slobbe

Mark is in 2004 met yoga begonnen, na het lezen van het boek ‘Living with the Himalayan masters’ van en over Swami Rama. Dat gaf antwoorden en inzichten op een dieper niveau, op vragen die al langer speelden op spiritueel gebied. Op zoek naar een mogelijkheid om meer traditionele yoga te vinden die aansluiten bij de teachings van Swami Rama , vond hij een traditionele yogaschool in Nieuwegein van de stichting Raja-yoga Nederland.

Al snel  merkte hij hoe veel het hem bracht: niet alleen lichamelijke maar ook mentale ruimte, ontspanning, lichtheid en energie. Na enige jaren bij de  Raja-yoga stichting te hebben les gehad,  resulteerde dit in het diploma voor Raja-Yoga docent.

Intussen al lesgevend in de geest van de Raja-Yoga. Na al enige workshops te hebben gevolgd van de Himalaya Yoga Meditatie traditie, heeft hij besloten tot nog verdere verdieping te komen middels een diepgaande docenten opleiding aldaar in 2015. Het eerste niveau werd daarvan in 2018 succesvol afgerond. Op dit moment is hij bezig met het volgende niveau.

De lessen kenmerken zich door een opbouw, waarbij tijdens de les een steeds grotere ontspanning en stilte tot stand gebracht wordt, als aanloop naar de meditatie. Naast lesgeven, houdt Mark zich intensief bezig met de eigen dagelijkse practice, en naast het studeren en leren voor de opleiding andere diepgaande teksten consumerend. Dat geeft hem  rust, veel voldoening en diepgaande inzichten, maar bovenal ook veel plezier.

Hij vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan een meditatieve yogales, op zijn of haar manier. Het belangrijkste is om met een ontspannen en relaxed gevoel te kunnen deelnemen, en zelf bewust te ervaren wat er met jou gebeurt tijdens de oefeningen in de les.

In het dagelijks leven is hij werkzaam als ICT-medewerker in het UMC Utrecht.

 

mailadres Mark: 
markslobbe@hotmail.com