Marilou Hermans

Zij is gespecialiseerd in de basisademhaling volgens de Himalaya Traditie. Nu geeft zij als stafdocent van het Internationale TTP jaarlijks, in oktober, 14 dagen les in Rishikesh/India.

Marilou Hermens (1958) beoefent de klassieke raja-yoga, waarin zij al sinds 1985 lesgeeft . Vele jaren volgde zij lessen bij Nederlandse yogadocenten, en vanaf 1998 volgde zij het Internationale Teacher Training Program van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, een Indiase traditie van yogis, waarin de eeuwenoude kennis en ervaring van yoga en meditatie wordt doorgegeven van ‘meester’ op leerling, tot op de dag van vandaag. In maart 2006 ontving Malilou, als eerste in Nederland, uit handen van Swami Veda Bharati, de spiritueel leider van de Traditie, het certificaat van de Internationale Teacher Training.

Zij heeft zich vervolgens verder gespecialiseerd in de basisademhaling volgens de Himalaya Traditie. Nu geeft zij als stafdocent van het Internationale TTP jaarlijks, in oktober, 14 dagen les in Rishikesh/India. In Nederland is zij mentor van yogadocenten-in-opleiding, en geeft zij zowel privé- als groepslessen.

Sinds 2008 is Marilou een gelicenseerde Heartmathprovider en hartcoherentietrainer. Marilou heeft een medische achtergrond als operatie-assistente in de gezondheidszorg; ze is moeder van 3 kinderen.