Maria Momberg

Al jaren beoefende ik verschillende soorten yoga, totdat ik in aanraking kwam met en geboeid werd door de authentieke Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Ik besloot de opleiding tot yogadocent in deze traditie te volgen, waar ik inmiddels het eerste niveau behaald heb en nu bezig ben met de intensieve vervolgstudie.

Verschillende reizen hebben mij naar India gebracht, bij een paar daarvan bezocht ik de ashram van de Traditie in Rishikesh, waar ik in 2013 ben geïnitieerd.

In de afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad diverse workshops en retraites met senior teachers uit de Himalaya Traditie te kunnen volgen. Daarnaast heb ik nog cursussen gevolgd in Pilates.

Omdat ik in mijn studie in het bijzonder geboeid raakte door de effecten van de ademhaling in ons functioneren, heb ik mij daar specifiek in verdiept.

Mijn achtergrond ligt in vele vormen van onderwijs, van kleuter-basisschool, middelbare school en HBO (pedagogiek) tot beeldende kunst en studentbegeleiding. Met heel veel plezier heb ik lesgegeven. Nu geef ik raja yogales volgens de Himalaya Traditie in Amsterdam

Inspiratiebronnen: beeldende kunst, musea, reizen en hardlopen(!).