Maltie Kharagjitsing

Geboren in Suriname en van Hindoestaanse afkomst ben ik van huis uit opgegroeid met de Indiase cultuur waarin yoga een grote rol speelt en daarom niet vreemd was voor mij. Op 18-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste yogales en was meteen onder de indruk hiervan. Ik was verbaasd hoe je op zo’n ontspannen manier je lichaam en geest in balans kunt brengen.
Daarna ben ik yoga altijd blijven beoefenen. .

Nu, inmiddels 54, geef ik al 15 jaar yogales. Sinds 2004 ik heb mij verder verdiept in yoga middels yoga-opleidingen.

In 2007 was mijn eerste kennismaking met de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, in Nederland vertegenwoordigd door de Himalayan Yoga Meditation Netherlands Society (HYMNS), waar ik in aanraking kwam met mensen die veel kennis hebben van de yogafilosofie.

In 2015 ben ik begonnen met de docentenopleiding van de Traditie (HYT-TTP NL), omdat ik meer verdieping zocht in mijn methodes van lesgeven. De opleiding heeft mij veel geleerd over o.a. lichaamsbewustzijn en het bewustzijn van je ademhaling in een yogales, waarbij de grenzen van het lichaam worden gerespecteerd. Als leraar sta je daar ten dienste van de leerlingen.

De lessen volgens de Himalaya traditie zijn prettig en vriendelijk voor lichaam en geest, met veel aandacht voor de adem, de ontspanning en meditatie.

Yoga schenkt mij de kennis en inzichten hoe je het lichaam gezond kan houden en hoe om te gaan met de dagelijkse stress en problemen in deze gejaagde maatschappij.

In mijn dagelijkse leven werk ik bij een transportbedrijf op de financiële afdeling. Naast mijn werk heb ik een druk gezins- en familieleven.

Mijn ervaring en kennis deel ik graag met jullie. Jullie zijn bij mij van harte welkom om kennis te maken met yoga volgens de Himalaya Traditie.