Loes Mintjens

In 2013 ben ik begonnen me wat meer in de Yoga en Ayurveda te verdiepen. De aanleiding was fibromyalgie en de zoektocht om niet meer afhankelijk te zijn van anderen, maar mijn eigen therapeut te worden. Hoe mooi was het om vervolgens in m.n. de boeken van Swami Rama te lezen hoe je dat met Yoga kunt bereiken! En uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat het echt werkt!

Na een schriftelijke cursus Ayurveda ben ik in 2014 begonnen met de opleiding tot Ayuryoga docent en therapeut. Yoga en Ayurveda hebben namelijk veel gemeen en vullen elkaar prachtig aan. Je kan wel zeggen dat yoga van binnen naar buiten werkt (adembewustzijn, ontspanning, aandacht in het hier en nu brengen en voelen wat er van binnen gebeurt) en Ayurveda van buiten naar binnen (d.m.v. voeding, leefstijl, kruiden).

Na 2 jaar wilde ik mij verder verdiepen in de Yoga en ben ik overgestapt naar de yogadocentenopleiding van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, waar ik de basisopleiding inmiddels heb afgerond.

Naast mijn baan geef ik 1 keer per week les in Almelo. Het voelt als een geschenk dat ik dit inmiddels kan doen, én dat ik anderen de positieve effecten van Yoga mag laten ervaren zodat ook zij hun eigen therapeut kunnen zijn.