Chareita Smit-Gajadhar

Namaste!

Ik ben Chareita Smit-Gajadhar. In mijn jeugd en ik ben in aanraking gekomen met Bhakti Yoga en later met Hatha Yoga. Vanuit deze achtergrond en mijn eigen interesse heb ik, na mijn dansstudie-tijd in India, terug in Nederland, in 2006 mijn diploma ‘yogadocent’ gehaald bij de Yoga Academie Nederland (YAN).

In 2007 volgde de docentenopleiding ‘kinderyoga’; nu geef ik les in beide yogavormen. Mijn honger naar meer kennis over yoga, naar verdere verdieping, en ook de workshops die ik volgde brachten mij naar de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, de klassieke Raja Yoga.

In de Himalaya Yoga Meditatie Traditie zijn vele van mijn vragen die ik nog had beantwoord. Waar de verschillende filosofische elementen voorheen als ‘los zand’ waren, vond ik nu de samenhang. De integratie van lichaam en geest, het effect van de adem op ons functioneren, de eigen spirituele zoektocht, de meditatie en de onmetelijke liefde van de Leraren maken deze Traditie voor mij tot een warme en menselijke Traditie.

Mijn kennis is slechts een druppel in de oceaan, maar dat beetje dat ik weet deel ik graag met een ieder zodat de adem kan stromen, het hart kan stralen en de geest tot rust kan komen.

Naast mijn part-time werk bij Reed-Elsevier geef ik les in Raja Yog en Indiase tempeldans (Odissi). Ik ben getrouwd en moeder van een dochter.

Shanti