Anouk Hemel

Anouk is haar yoga-beoefening begonnen in 2012, bij de Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Zij volgde drie jaar lang de Nederlandse docentenopleiding van de Traditie (Level 1), waaronder een 13-daagse teacher training in de SRSG ashram, het ‘hart’ van de Traditie, in Rishikesh (India). In 2018 volgde ze een intensieve yogastudie bij Swami Ma Tripurashakti Bharati, een Nederlandse swami uit de Himalaya Traditie.

Naast haar dagelijkse yoga-beoefening volgt Anouk jaarlijks meerdere retreats, satsangs en cursussen in de lijn van de Himalaya Traditie.

In navolging van docent Marilou Hermens geeft Anouk yogacursussen in Bilthoven en Zeist. Haar voornaamste enthousiasme ligt in het delen van wat yoga werkelijk is. Yoga is het meer en meer komen tot wie je werkelijk bent, zonder oordeel en met een grote dosis liefde naar jezelf (Ahimsa, geen geweld).

Als psycholoog – gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid – heeft Anouk 12,5 jaar in de arbodienstverlening gewerkt, waarin ze mensen met psychische klachten begeleidde in hun terugkeer naar werk. Sinds 2014 heeft zij zich toegelegd op ‘werkgeluk’; bedrijven en medewerkers worden bewuster gemaakt van geluk in het dagelijks (werk)leven.

Anouk werkt vanuit haar eigen bedrijf, genaamd ‘Mind Your Buddhi’, wat ‘Denk aan jouw innerlijke wijsheid of intellect’ betekent. Er zit namelijk meer wijsheid in ieder mens dan men nu beseffen kan. Alleen gunt men zich niet de tijd, de rust en de ruimte om bij deze innerlijke bron van wijsheid te komen.

 

mailadres Anouk: 
anoukhemel@gmail.com