Cursussen Den Bosch

AUTHENTIEKE YOGA MEDITATIE VAN DE

Himalaya Yoga Meditatie Traditie

Cursus Yoga Meditatie

Yoga Den Bosch

Ontdek wat Yoga werkelijk is.

Bevorder je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Leslocatie in ‘s-Hertogenbosch

Van IJsselsteinstraat 11

Cursustijd

Woensdag 17:45 – 18:45 uur

Wat leer je?

Meditatie voor mentale en emotionele rust Diepe ontspanning om stress te overwinnen Subtiele Hatha Yoga voor vitaliteit en energie Adem- en energiebeheersing voor rust en balans.

Mindfulness ten grondslag aan alle 8 stappen van Yoga.

Ervaren docent

Beoefening, begeleiding, uitleg, ervaringsgericht

Docent: Ellen Mackenzie

Om aan te melden klik op aanmelden of bel 06 42105801

Vragen? Meer info? klik op info

Wetenschappelijk onderzoek naar yoga en de therapeutische effecten ervan wijzen uit dat meditatie spanning vermindert en mensen vitaal houdt. De verschillende yogatechnieken, stellen je in staat je gezondheid te verbeteren evenals je functioneren in de maatschappij en het dagelijks leven. Je leert invloed uit te oefenen op het autonome zenuwstelsel. Het effect is ontspanning van lichaam en geest, zodat ontspanning, door de dag heen, onder alle omstandigheden ontstaat. Yogabeoefening is een zeer effectief middel tegen stress en de gevolgen ervan. Stress ondermijnt het immuunsysteem, met als gevolg dat ziektes kunnen toeslaan. Yoga heeft een preventieve werking m.b.t. ziekten. Yogameditatie heeft deze heilzame uitwerking omdat zij – en dit is het werkelijke doel van yoga – je leidt naar de kern van je bestaan en jezelf, op alle niveaus. Andere gunstige effecten hebben betrekking op, onder andere, je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid, concentratievermogen, geheugen, creativiteit, intuïtie, geestelijk evenwicht. Yogawetenschap houdt zich bezig met het lichaam, de ademhaling, de geest, de ziel en ook het universum. Zij is zowel praktisch als theoretisch.